Reduceri! Dependența sexuală - Mihai Copăceanu Mărește

Dependenta sexuala - Mihai Copaceanu

Această carte despre dependența sexuală corespunde în primul rând unei nevoi sociale urgente. Efectele negative ale ignoranței comportamentului sexual, lipsa educației sexuale din școli, nevoia de cunoaștere și, în funcție de caz, ...

Mai multe detalii

Stoc epuizat

Fișa tehnică

Autor/AutoriMihai Copăceanu
Anul apariţiei2018
Număr pagini200
Tipul coperţiiBroşată
Formatul cărţii16/54x100

Informații

Prezentare: Această carte despre dependența sexuală corespunde în primul rând unei nevoi sociale urgente. Efectele negative ale ignoranței comportamentului sexual, lipsa educației sexuale din școli, nevoia de cunoaștere și, în funcție de caz, de psihoterapie sunt doar câteva aspecte asupra cărora autorul își propune să atragă atenția în special adolescenților, tinerilor, părinților care își iubesc copiii și doresc să îi înțeleagă. Definirea adicției sexuale ca o tulburare, înțelegerea acestui fenomen bazat pe literatura de specialitate, precum și modul în care aceasta se poate transforma dintr-un obiect al demersului științific în obiect al psihoterapiei sunt câteva din obiectivele atinse pe tot parcursul acestei lucrări.

Cuprins: Sexualitatea umană: Repere istorice; Hormonii sexuali și comportamentul sexual; Sistemul nervos și comportamentul sexual; Răspunsul sexual. Adicția umană versus dependența de sex: Definiția conceptului de dependență; Aspecte clinice și diagnostic; Elemente ale istoricului familial; Elemente distinctive ale dependenței de sex; Criterii pentru dependența de substanță; Substratul neurobiologic al dependenței; Rolul prolactinei în sațietatea sexuală; Adicția sexuală și ADHD; Definiția compulsivității. Relația dintre dependență și compulsivitate; Diverse aspecte ale adicției sexuale; Dependența de pornografie. Intervenții terapeutice: Terapia de grup ; Terapia de cuplu/familie; Terapia farmacologică. România, încă rușinea Europei. Ce riscuri implică lipsa educației sexuale în școli: Prostituție, sarcini nedorite la adolescente, agresiuni sexuale, violuri; Cum recunoaștem un pedofil? Soluțiile? Ce pot face părinții? Reacția comunității; Eficiența instituțiilor; Introducerea educației sexuale obligatorii în școli; Tratamentul pedofililor; Iubire pasională și dorință sexuală.

Adresabilitate: Medici, psihologi, studenți la medicină și psihologie, părinți și educatori, adolescenți, tineri.

Recenzii

Evaluare: 
24-08-2018

O carte de referinta

Un studiu foarte actual si de referinta! Un plus cultural si de specialitate pt. domeniile de cercetare interdisciplinare medicale si nu numai! Consider ca lucrarea d-lui psiholog Copaceanu ajuta la o mai buna intelegere, una profesionista si obiectiva asupra unor fenomene atat de comune, si totodata atat de mult puse sub "obroc" in societatea romaneasca! O recomand cu mare caldura ca pe o lectura de cultura generala pe care orice persoana ar trebui sa o cunoasca.

    Evaluare: 
    21-08-2018

    Recomand

    O carte pe care eu o recomand ca urmare a structurii și a documentației bine făcute. Odată ce te-ai apucat să citești nu o vei mai lăsa din mână, ceea ce mă face să spun că este o carte care provoacă dependență. Aceasta cuprinde și informații cu privire la repere istorice, la comportamentul și adicția sexuală, fiind argumentată nevoia introducerii educației sexuale în școli. Detaliul de design și ilustrația de pe copertă o fac să prindă viață!

      Evaluare: 
      16-08-2018

      O carte esențială pentru educație!

      Motivele pentru care acestă carte este bine venită și necesară sunt multiple:
      -Pentru că oferă o bază de date (cazuistică, legislație) foarte amplă, motivând astfel caracterul imperios al introducerii educației sexuale în școli. Exemplele sunt luate nu doar din realitățile din România, ci și, prin comparație, din întreaga lume, propunând o temă de reflecție nu doar specialiștilor (medici, psihologi), dar mai ales dascălilor, părinților și adolescenților înșiși, privați până acum de această latură educativă. Situația în țara noastră nu e nici pe departe fericită în ceea ce privește educația pentru sănătate, iar datele statistice demonstrează acest lucru, iată însă că lucrurile se pot mișca întru dărâmarea unor tabu-uri nesănătoase, a unor limite de gândire și comportament care se dovedesc a fi, în unele situații, chiar fatale.
      -Pentru că propune un ghid de educare în primul rând a părinților, primii interesați în binele copiilor lor (de ex. capitolul ”România, încă rușinea Europei”, subcapitolul „Soluțiile? Ce pot face părinții?”, pag. 171-174), fără a omite observații legate de Reacția societății sau Eficiența instituțiilor (același capitol). O concluzie gravă, pentru care mai există însă speranțe de îndreptare: „România este una din țările care nu-și educă copiii cu privire la sănătatea vieții sexuale.”
      -Pentru că e o carte scrisă dintr-un imbold necondiționat către o educare a oamenilor în spiritul unei sănătăți fizice, psihice, morale, care să fie aptă să ridice, încetul cu încetul, nivelul de conștiință al indivizilor și al societății. O carte care se citește relativ ușor, pentru că e scrisă într-un limbaj accesibil, păstrând un echilibru confortabil al datelor statistice, al informațiilor și al terminologiei de specialitate, cu partea de contribuție personală, concretizată prin concluzii, observații pertinente, soluții și modele de gândire și comportament pe care le propune autorul, ca rezultat al unei pregătiri temeinice și al unei experiențe clinice bogate.
      -Pentru că este recomandată de personalități marcante din țară și din lume – Dr. Acad.Constantin Bălăceanu-Stolnici (coordonator al tezei doctorale a autorului, cu tema „Consumul de substanțe psihoactive în rândul tinerilor”), Dr. Mihai Turcu, Psih. Adam R. Winstock, Dr. Elaine Hatfield, de medici specialiști.

        Scrieţi o recenzie

        Dependenta sexuala - Mihai Copaceanu

        Dependenta sexuala - Mihai Copaceanu

        Această carte despre dependența sexuală corespunde în primul rând unei nevoi sociale urgente. Efectele negative ale ignoranței comportamentului sexual, lipsa educației sexuale din școli, nevoia de cunoaștere și, în funcție de caz, ...