Nici un produs
Prețurile includ TVA
Ediţia a V-a a fost integral revizuită şi completată, ținând seama atât de observațiile și sugestiile făcute de studenți sau medici, cât și printr-o extrem de minuțioasă reanalizare din partea autorului. Este structurată în 2 volume ...
-228 Obiect Produse
ATENȚIE: Ultimele bucăți în stoc!
Data disponibilității:
Atlas de electrocardiografie clinica – editia a V-a. Volumele I si II - Corneliu Dudea
Ediţia a V-a a fost integral revizuită şi completată, ținând seama atât de observațiile și sugestiile făcute de studenți sau medici, cât și printr-o extrem de minuțioasă reanalizare din partea autorului. Este structurată în 2 volume ...
Destinatar(i) :
* Câmpuri obligatorii
sau Anulează
Autor/Autori | Corneliu Dudea |
Anul apariţiei | 2017 |
Număr pagini | Volumul I: 746 Volumul II: 392 |
Tipul coperţii | Legată |
Formatul cărţii | 16/70x100 |
Prezentare: Ediţia a V-a a fost integral revizuită şi completată, ținând seama atât de observațiile și sugestiile făcute de studenți sau medici, cât și printr-o extrem de minuțioasă reanalizare din partea autorului. Este structurată în 2 volume, din care primul volum (text) cuprinde 2 părţi – criterii de diagnostic electrocardiografic şi explicaţii la electrocardiogramele din volumul II, iar volumul II, reproducerile celor peste 700 de electrocardiograme, grupate pe sindroame sau diferite aspecte electrocardiografice, constituind astfel materialul ilustrativ al atlasului. Din acest punct de vedere, vorbim în acelaşi timp despre un manual, pentru că lucrarea oferă explicaţii simple şi metode de lucru în citirea unei electrocardiograme, despre un tratat, în ce priveşte diagnosticul electrocardiografic, prin sinteza cât mai completă şi concis expusă a tot ce se ştie în electrocardiografia clasică, dar, mai întâi de toate, despre un atlas, prin numărul mare de reproduceri selectate spre a fi cât mai reprezentative. Citirea cu atenţie a argumentării diagnosticului la fiecare electrocardiogramă din Atlas (având în faţă volumul II deschis la pagina respectivă şi alături explicaţiile din partea a II-a a volumului I) va ajuta foarte mult la înţelegerea şi formarea unei gândiri medicale adecvate interpretării electrocardiogramelor.
Cuprins: Volumul I: Partea I: Electrocardiograma. Părţile componente. Bazele teoretice ale electrocardiografiei. Cum se citeşte o ECG? Elementele semiologiei morfologice a ECG. Electrocardiograma normală. Modificările undei P. Supraîncărcarea ventriculară-SV. Hipertrofia ventriculară-HV. Blocul complet de ramură-BR. Sindroamele de preexcitaţie ventriculară-PEV. Infarctul miocardic acut-IMA. Insuficienţa coronariană acută şi cronică-ICA şi ICC. Cordul pulmonar acut-CPA. Cordul pulmonar cronic-CPC. Pericarditele. Cardiomiopatiile-CM. Modificări ECG produse de medicamente. Diselectrolitemiile. Situs inversus. Probleme generale ale tulburărilor de ritm. Tulburările de excitabilitate de origine sinusală. Tulburările de excitabilitate atriale. Tulburările de excitabilitate joncţională (nodală). Tulburările de ritm prin creșterea excitabilității ventriculare. Blocurile sino-atriale-BSA. Blocurile atrio-ventriculare-BAV. Alte disritmii cardiace. Modificările ECG în stimularea artificială a inimii. Partea a II-a: Explicaţii la reproducerile ECG. Cuprinsul reproducerilor ECG din volumul II. Volumul II: Electrocardiograme. Reproduceri.
Adresabilitate: Medici de medicină generală, specialişti în medicină internă, cardiologi, rezidenţi, studenţi în medicină.
Recenzie
Foarte bună. Este o carte de referință în România. Necesară pentru toți cei care intră în contact cu electrocardiografia.
O carte geniala
Sunt foarte bucuroasa sa vad ca s-a reeditat aceasta carte. O recomand cu multa caldura tuturor celor care doresc sa-si continue visul si pregatirea in domeniul medical.Este o carte incredibil de bine facuta pentru studenti si specialisti deopotrivai Sunt foarte fericita sa mai spun ca am fost studenta emeritului profesor Corneliu Dudea autorul acesteia un om si dascal cum foarte putini se intalnesc intr-o viata de om .Felicitari Editurii Medicale!